Bereidingsinstructie melkkefir

Hoe kefir maken ?

Er is een nieuwe bereidingsinstructie beschikbaar voor het maken van melkkefir.
De instructie is in PDF-formaat en voorzien van de nodige foto's.

Momenteel gebruiken wij verse rauwe melk, direct verkregen van de melkveehouderij in de buurt.
Rauwe melkkefir kan het heilige graal zijn voor de echte fijnproevers. Het combineert de frisse enzymatische activiteit van rauwe melk met de probiotische kracht van kefir.





Nu, kefir maken met UHT-melk kan ook prima.

Kenmerken UHT-melk : 
UHT heeft betrekking op ultra-warmtebehandeling en UHT-melk wordt blootgesteld aan extreem hoge temperaturen van 135 ° C gedurende 1 tot 2 seconden. Dit doodt de bacteriën in de melk, waardoor de UHT-melk kan worden opgeslagen voor zes tot negen maanden zonder koeling, zolang deze ongeopend blijft. Echter, zoals gepasteuriseerde melk, is er wat voedingswaarde verloren. Ook veel mensen vinden het een minder aangename smaak in vergelijking met die van rauwe melk. UHT-melk is ook de goedkoopste soort melk je kunt vinden.


UHT proces