In 7 korte stappen zelf melkkefir maken

Zelf melkkefir maken

  1. Doe 50 gram melkkefirkorrels in een glazen pot van 1 liter, gebruik een halve liter melk (verhouding 1/10)
  2. Dek de pot af met een kaasdoek of luchtdoorlatende doek, span de doek op met een elastiekje
  3. Plaats de pot op een rustig plaats, bij +/- 20° C
  4. Na ongeveer 24 uur, zal je merken dat de melk is verdikt
  5. Plaats een zeef boven een kom, giet de inhoud van de glazen pot uit in de zeef. Pers eventueel de kefirkorrels lichtjes uit met een houten lepel
  6. De overgebleven vloeistof in de kom is de kefirdrank, klaar om te drinken, men kan de kefirdrank eerst koelen of bewaren in de koelkast
  7. De kefirkorrels in de zeef gebruikt men opnieuw om een nieuwe batch aan te maken (start terug bij punt 1) 

Melkkefirkorrels, kefirbloempjes, kefirplantje, kefirbloemen
Melkkefirkorrels, kefirbloempjes, kefirplantje, kefirbloemen