Wat met het teveel aan kefirkorrels?


Wat te doen met de extra kefirkorrels?

  • De kefirkorrels kan je ook gewoon opeten! Ze zijn een goede bron van probiotica !
  • Geef ze weg. Geef een eetlepel of twee aan een vriend of kennis, zodat ze hun eigen gezonde frisdrank en drankjes kunnen maken. Lacto-gefermenteerde dranken helpen bij de spijsvertering, bieden veel goede voedingsstoffen en enzymen, en zijn een uitstekende en goedkope bron van probiotica.
  • Gebruik ze om gefermenteerde groenten te maken, zoals zuurkool. Je kunt kefirkorrels in plaats van wei gebruiken om uw lacto-gefermenteerde groenten te enten met goede bacteriën en gist.
  • Composteer hen. Als uw kefirkorrels uw koelkast aan het overnemen zijn, gooi deze overschot aan kefirkorrels op uw composthoop. De bacteriën van de kefir helpen u graag bij het weg knabbelen van uw composthoop.
Melkkefirkorrels