Waterkefir is niet zo bekend als Melkkefir

Zelf waterkefir maken

Waterkefir is hetzelfde concept als Melkkefir - symbiotische korrels van bacteriën en gist die gisten in een specifieke vloeistof.

In dit geval, een suiker-water-fruit vloeistof. Het produceert een milde, lichte en verfrissend koolzuurhoudende drank. De basis smaak wordt vergeleken met een zwakke cola of appelcider. De meeste mensen voegen fruit, vanille bonen of andere smaken toe. Met zoveel opties kan jijzelf de uiteindelijke smaak van waterkefir bepalen.

Wat is het verschil tussen waterkefir en komboecha ? Beide hebben uitstekende probiotische waarde, maar waterkefir heeft een veel snellere gisting en meer milde smaak. Net zoals kombucha, kan het worden gebotteld om de koolzuur te verhogen. Het porces bij Komboecha duurt ongeveer 5-14 dagen, terwijl waterkefir klaar is binnen een dag of twee.

Water kefir is gewoon suikerwater dat wordt gefermenteerd bij kamertemperatuur met kefirkorrels voor ongeveer 24-48 uur. Het heeft vele gezondheidsvoordelen en beter getolereerd dan soda voor diabetici vanwege het lagere GL (vanwege het zure karakter). Het is een prachtig alternatief voor degenen die lactose-intolerantie of gevoelig voor caseïne in zuivel zijn. Waterkefir is vol van probiotica en heeft net zo veel voordelen dan de traditionele yoghurt of melkkefir.

De betaalbaarheid van suiker en water maakt het niet alleen gezonder dan de meeste dranken, maar ook goedkoper. De herbruikbare, duurzame korrels maken het ook zuiniger.Kefir heeft veel in populariteit gewonnen de laatste tijd, als gevolg van de belangstelling voor de lokale, zuinig en verantwoord eten, gecombineerd met een groter bewustzijn van de gezondheidsvoordelen van probiotica. 

Authentieke kefir kan best worden gemaakt met de levende kefirkorrels.