Waar kefir kopen in België of Nederland?

Waar yoghurtplantje kopen?

Veel mensen weten niet waar je kefir kan kopen, omdat de kefirkorrels niet gemakkelijk verkrijgbaar zijn in de winkel of zelfs online zijn. Echter, betrouwbare verkopers van kefir bieden kefirkorrels te koop aan op Ebay. Ze verkopen zowel waterkefir als melkkefir. Als je enkele goede plaatsen kent waar kefir te kopen, dan mag je dat steeds bij ons melden. Wij zullen graag de plaatsen op onze blog vermelden waar je kefir kan kopen.

Waar levende kefirbloempjes kopen?


Als je in Nederland of België woont, is het best om de kefir vers te kopen, dit is de beste optie omdat je de kefirkorrels onmiddellijk beschikbaar hebt voor gebruik. Als je kefir laat verzenden zorg er dan voor dat het kefirplantje goed verpakt en vacuüm verzegeld is. Je zult verrast zijn hoeveel mensen die online kefirkorrels verkopen dit niet doen. Onze kefir site bevat instructies over hoe kefir te maken, de voordelen voor de gezondheid van kefir, evenals tal van recepten. De kefirshop.eu bevat vrij veel informatie bevat, ideaal voor de beginnelingen.

yoghurtplantje kopen

Waar kan ik echte kefir kopen?

Onze kefirkorrels zijn ideaal voor het maken van je eigen melkkefir, maar net als bij Kombucha SCOBY's moet je ervoor zorgen dat ze van een betrouwbare bron komen. Het is van cruciaal belang om Kefirkorrels van een gerenommeerde bron te kopen als je ze online koopt. Zowel onze waterkefirkorrels als melkkefirkorrels zijn vers verpakt op de dag van de verzending, En onmiddellijk verzonden via Bpost of PostNL om ervoor te zorgen dat de krachtigste melkkefirkorrels bij je thuis aankomen. Hoewel het een paar batches kan duren voordat de kefirbloemen zich hebben aangepast aan hun nieuwe omgeving en voedselbron, zullen deze gehydrateerde kefirkorrels heerlijke kefir produceren en zich sneller voortplanten dan gedehydrateerde kefirkorrels.

Wat is het verschil tussen waterkefir en melkkefir?

Melkkefir heeft een pittige, kaasachtige smaak, zoals je zou verwachten van elk gefermenteerd voedsel. Sommige mensen geven de voorkeur aan waterkefir boven melkkefir omdat het een lichtere, minder pittige smaak heeft. Hoewel melkkefir kan worden gemaakt met plantaardige melk (zoals soja, kokosnoot of amandel), kunnen lactose-intolerante mensen in plaats daarvan de voorkeur geven aan waterkefir. Veel mensen die lactose-intolerant zijn, kunnen echter in feite pasteurisatie-intolerant zijn en ontdekken dat melkkefir niet dezelfde bijwerkingen veroorzaakt als andere zuivelproducten. Dit komt omdat melkkefir, net als andere gefermenteerde zuivelproducten zoals kaas en yoghurt, een aantal van de gezonde bacteriën herintroduceert die gemakkelijker zijn voor het spijsverteringsstelsel. Hoewel zowel waterkefir als melkkefir tal van organismen bevatten die helpen bij de spijsvertering en immuniteit, bevat melkkefir extra voordelen van de melk waaruit het is gemaakt, zoals eiwitten, vitamines en mineralen, evenals organismen die specifiek zijn aangepast aan het consumeren van lactose.

Hoe kan ik mijn kefirkorrels bewaren?

Om een ​​pauze te nemen van het maken van kefir, bedek de kefirkorrels met suikerwater (voor waterkefirkorrels) of melk en bewaar ze maximaal een week in de koelkast (voor melkkefirkorrels). Waterkefirkorrels kunnen worden gedehydrateerd voor langere opslag, terwijl melkkefirkorrels temperamentvoller zijn. Meer bewaartips voor waterkefir en melkkefir, inclusief hoe je ze na bewaring weer tot leven kunt wekken, vind je op de andere pagina's. 

Hoe zit het met de gevriesdroogde kefir starter of kefir ferment 

Als je wil genieten van zelfgemaakte kefir, maar niet elke dag kefir wil maken, kunt u de Yogourmet gevriesdroogde kefir starter kopen. Er zijn ook vele andere merken op de markt die kefir ferment verkopen, NATALI is ook een bekend merk op de Europese markt. In Bulgarije en Rusland zijn de fermenten alom bekend, in deze landen wordt kefir meestal zelfgemaakt. De meeste mensen gebruiken hier voor de gevriesdroogde melkkefir, ook wel kefir starter of kefir ferment genoemd. Zelfgemaakte kefir is vers, een versproduct is altijd lekkerder en gezonder.  


Yoghurtculturen bestellen
Melkkefir - kefirpoeder - kefir ferment kopen

Het yoghurtplantje bestellen

Levende biologische kefirkorrels nu op voorraad. Bespaar geld en maak thuis melkkefir met onze herbruikbare biologische kefirculturen. Bekijk waarom we nummer één zijn voor Kefir Benelux. Koop hier het kefirplantje, tijdelijk met gratis verzending.

Ik stuur 1 theelepel per bestelling; dit is de hoeveelheid die ik gebruik als ik een partij kefir maak. Omdat ze net zijn gevoerd, zijn de kefirkorrels robuust en zouden ze meteen voor je moeten gaan werken. Mijn kefirbloempjes komen nooit in contact met metalen containers of zeven. Er zijn zoveel internetbronnen beschikbaar over het maken van kefir. Hieronder volgt een basisrecept voor het maken van melkkefir; als je eenmaal een aankoop heeft gedaan, kunt u eventuele aanvullende vragen stellen!

Melkkefir recept


 Je hebt een kom, een fijne bolzeef, enkele potten en een spatel (allemaal niet-metalen) nodig. Ik raad aan om volle koemelk te gebruiken.

1) Als je ervoor kiest om te wachten met het maken van je eerste batch kefir, leeg dan het zakje met het kefirplantje in een kleine glazen pot met een deksel, dek af met een beetje melk en zet in de koelkast. 
De kefirkorrels zullen op deze manier voor onbepaalde tijd overleven, zolang ze worden om de week worden bedekt met verse melk.

2) Als je klaar bent om een ​​batch kefir te starten, zeef je de kefirkorrels. Doe de kefirkorrels in een schone glazen pot (ik gebruik een WECK-pot). 

3) Giet ongeveer twee kopjes melk over de kefirkorrels.

4) Dek de pot af en plaats hem op kamertemperatuur buiten direct zonlicht.

5) Wanneer de melk begint in te dikken en er wei ontstaat, plaats dan een niet-metalen zeef in een grote niet-metalen kom.

6) Giet de inhoud van de pot in de bolzeef boven een kom. 

7) Roer met een spatel de kefir door de zeef terwijl je de zeef boven de kom houdt. 

8) Als de kefir grotendeels in de kom is uitgelekt, schep je de kefirkorrels uit de zeef terug in de pot.

9) Start een nieuwe batch,

Ik verzend het yoghurtplantje met een kleine hoeveelheid melk, in dubbele Ziploc-zakken in een luchtkussenenvelop. Bestel echter pas als u klaar bent om uw zending snel te ontvangen. Hoewel kefirkorrels extreem veerkrachtig zijn, worden ze gestrest door hoge temperaturen. Voor verpakking en verzending worden waar mogelijk hergebruikte en gerecyclede materialen - altijd schoon en veilig - gebruikt.