Melkkefir ferment - gevriesdroogd melkkefirferment
Kefir kan gemaakt worden met behulp van het gevriesdroogde kefirferment. Fermenten zijn algemeen verkrijgbaar als poeder in de reformwinkels. Een deel van de resulterende kefir kan worden opgeslagen om te worden gebruikt om verder kefir mee te maken. Neem een paar eetlepels af van uw eerste kefirbereiding en voeg deze toe aan een nieuwe hoeveelheid melk.
Het gevriesdroogde kefirferment (kefirpoeder), ook wel melkkefirferment genoemd, kan je een beperkt aantal keren kefir maken. Daarentegen met levende melkkefirkorrels, of ook wel kefirbloempjes genoemd, kan je onbeperkt kefirdrank maken. De zelfgemaakte kefir bevat meer probiotica dan de kant en klaar kefir uit de winkel. Zelfgemaakte kefir is goedkoper, gezonder en lekkerder.
Waar kefirkorrels en kefirferment kopen?
Kefirferment kopen
![]() |
De echte kefirbloempjes voor de aanmaak van melkkefir |