Traditionele melkkefir bereiden

Traditionele kefir maken

De traditionele of ambachtelijke kefir, werkwijze om zelf kefirdrank te maken wordt bereikt door het direct toevoegen van 5-10% kefirkorrels aan de verse melk en losjes bedekt in weckpot op een donkere plaats weggezet en een of meer keren per dag geroerd. In de weckpot moet enige ruimte voorzien zijn om expansie van de kefir toe te laten, tevens veroorzaakt de fermentatie kooldioxide gas en doet het vloeistofniveau stijgen. De weckpot moet in de donker ruimte worden geplaatst om afbraak van vitaminen en remming van de cultuur te voorkomen.

De periode van fermentatie duurt ongeveer 24 uur, bij voorkeur bij 20-25 °C.

De kefirkorrels worden uit de melk gezeefd en dienen als starter voor een nieuwe hoeveelheid melk, de volgende batch kefirdrank.

De temperatuur tijdens de fermentatie is niet kritisch zolang deze niet boven de 30°C komt of onder de 4°C waarbij het fermentatieproces zal stoppen.

Kefir kopen

Koop verse en delicate Kefirkorrels.

Kefirkorrels kunnen honderden keren worden hergebruikt.

Doe gewoon de kefirkorrels in een glazen pot naar keuze, giet er melk op en drink verse kefir elke 24 uur. 

Kefirplantje kopen


Deze aanbieding is voor 1 eetlepel melkkefirkorrels. Dit is een ruime hoeveelheid om melkkefir te maken voor een gemiddeld gezin, maar de kefirkorrels groeien snel, zodat je regelmatig een grotere hoeveelheid moet maken.

Deze melkkefirkorrels worden gebruikt in biologische koemelk en zijn in gebruik vlak voor verzending. 

Dat betekent dat je heerlijke melkkefir kunt maken zodra je ze ontvangt! Hoera!

Zodra je de kefirbloempjes hebt ontvangen, zeef je, spoel je ze af met een beetje verse melk en start je meteen een batch!

Als u vragen heeft, neem dan gerust contact met mij op. Op mijn website vind je ook meer informatie over het maken van dikke, romige, heerlijke melkkefir. U bent goed op weg om probiotica te maken waar uw gezin dagelijks van kan genieten!