Wat als de melkkefirkorrels niet goed werken?

Wat als de kefirkorrels niet goed werken?

De meest voorkomende reden voor kefirkorrels om plotseling te stoppen met werken is meestal te wijten aan een verschuiving in temperatuur. Kefirkorrels werken het best bij kamertemperatuur. Als de plek waar u de kefir bewaard plotseling koeler is (door verandering van temperatuur, airconditioner in de buurt, ongewoon koude nacht, enz.), kan het proces drastisch vertragen en de kefir kan niet ontstaan ​​in een normale cyclus van 24 uur. Wanneer dit gebeurt, is het beter om de melk weg te gooien en meteen de kefirkorrels op verse melk en op een warmere plek te zetten. Wilt u de kefirkorrels in dezelfde melk behouden en eenvoudig verplaatsen naar een warmere locatie, doe dit dan met de nodige voorzichtigheid.

Een warmere kamer zal resulteren dat de kefir sneller gevormd wordt. Een koelere kamer zal het proces vertragen. Meer kefirkorrels voor een gegeven hoeveelheid melk zal ervoor zorgen de kefir sneller gevormd wordt dan een batch met minder korrels. Om sneller kefir te produceren kan men ofwel de temperatuur verhogen waarbij de kefir sneller klaar is ofwel gebruikt men een kleinere hoeveelheid melk voor het gedeelte aan kefirkorrels. Het is belangrijk dat men de kefir niet te snel laat vormen, een cyclus van minder dan 12 uur. Een normale cyclus ligt bij voorkeur tussen de 16 en 24 uur.

kefirkorrels
20 gram kefirkorrels

witte kefirbloempjes close-up
Kefirkorrels close-up