Kefir moduleert het immuunsysteem

Kefir en gezondheid

Waterkefir
Bepaalde verbindingen in kefir kunnen een rol spelen bij het reguleren van het immuunsysteem, allergische reactie en ontsteking. Een studie wees uit dat kefiran, een bijproduct van de kefircultuur, kan ontsteking weten te verminderen door het onderdrukken van allergische mestceldegranulatie en cytokine productie (bron : http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22293347).


Onderzoek heeft ook aangetoond dat kefir een anti-tumor effect zou kunnen hebben. In een studie, remde kefir de groei en de consumptie tumorgeïnduceerde  apoptotische vorm van tumorcellyse, wat suggereert dat kefir om een rol kan spelen in de preventie van kanker. (bron  : http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12734066). Dat bij lokale toepassing, kefir en de polysaccharide verbindingen zelfs aantoonbaar een effectief antimicrobiële en anti-inflammatoire middel is voor verbeterde wondgenezing.( bron: http://www.ijaaonline.com/article/S0924-8579(05)00054-3/abstract).
Kefir kan ook helpen bij de ziekte van Crohn, op het internet heb ik veel getuigenissen gevonden van mensen die het drinken van kefir aanbevelen :
  • http://www.crohnsforum.com/showthread.php?t=13470
  • http://www.irishhealth.com/discussion/message.html?dis=5&topic=978
  • http://users.chariot.net.au/~dna/IBD/
  • http://www.healingwell.com/community/default.aspx?f=17&m=1998024 Zoals duidelijk kefir heeft een breed scala van voordelen voor de gezondheid, bent u misschien geïnteresseerd in gefermenteerde zuiveldrank met inbegrip van deze in uw dieet. Koe, geit, schaap of zuivelproducten zijn allemaal goede keuzes en alle soorten kefir zijn zeer laag in lactose.