Gefermenteerde melkkefir na 24 uur

Zelf kefir bereiden


Kefir na 24 uur. De kefir (zie foto) is gebrouwd volgens de gebruikelijke methode. Op de foto zie je verschillende lagen bestaande uit een dikke witte massa (kwark) en lichtgele vloeistof (wei). De kleur van kefir-wei kan variëren. Het kan gelijk zijn zoals getoond op de foto of het kan een heldere oplossing met weinig tot geen kleur. Kefir-wei kan zelfs een lichtgroene tint hebben. Dit is afhankelijk van de cultuur-factoren en dezelfde melk kan variabel gekleurde wei produceren.

Deze fermentatie van de kefir na 24 uur en op ongeveer 21°C (kamertemperatuur) is de meest gangbare. De verhouding van de kefirkorrels op melk was ongeveer 1 deel kefirkorrels tot 10 delen melk, verhouding 1:10. Deze verhouding wordt gegeven als een algemene richtlijn voor het aanmaken van melkkefir. De kwaliteit van melk, de aard en de activiteit van de kefirbloempjes op dat moment, met inbegrip van de temperatuur of het seizoen heeft veel te maken met het resultaat. Het observeren van de wei vertelt me wanneer de kefir klaar is om te oogsten​. De kefir is romig, glad en niet te zuur. De meeste mensen geven de voorkeur aan deze romige en gladde smaak van melkkefir. Een langere fermentatie zal weerslag hebben op de smaak en textuur van de melkkefir, de smaak zal dan meer zurig en minder romig zijn.


melkkefir na 24 uur
Melkkefir na 24 uur

Melkkefir
Kefir na 24 uur