Moeten kefirkorrels blijven drijven ?

Moeten kefirkorrels blijven boven drijven ?

Ja, soms. De meeste kefirkorrels kapselen het kooldioxide gas dat de gisten afgeven tijdens het fermenteren. Ook hebben sommige kefirkorrels minder dichtheid dan melk en blijven dan drijven. Sommigen zullen genoeg dichtheid hebben dat ze zinken. Als u gebruik maakt van gedroogde melkpoeder en alle kefirkorrels blijven ​​bovenaan staan, voeg gewoon wat meer water toe om de dichtheid van de korrels een beetje te verhogen. Als de melkkefirkorrels onderworpen zijn aan diepvries brandplekken, hoge hitte of de buitenste laag is krokant en hard t.g.v. het uitdrogen, ook deze kefirkorrels kunnen blijven drijven, echter deze korrels kunnen geen nieuw leven worden ingeblazen.

In dit geval zullen deze korrels meestal een donkere kleur en hun textuur is minder sponsachtig. Het is het beste om aan te zien of deze kefirbloempjes in staat zijn om nieuwe kefirkorrels of kefirbloempjes aan te maken. Weeg de kefirbloempjes tussen elke nieuwe batch die je maakt, zo kan je nauwkeurig de groei opvolgen. Als het kefirplantjes of kefirbloempjes zich voortplanten en nieuwe kefirkorrels aanmaken. Kunt u zodra u genoeg nieuwe kefirkorrels heeft, de oude en beschadigde kefirkorrels weggooien.

Opgelet : dit is niet van toepassing op waterkefir