De voordelen van Kefir

Gezondheidsvoordelen van kefir

Kefirkorrels komen in twee varianten. De meest voorkomende zijn de melkkefirkorrels en de andere zijn de waterkefirkorrels.

De Kefir gebruikers zijn het erover eens dat de eerste gebruikers van kefir de bewoners waren van de Kaukasus. Dit gebied tussen de Zwarte Zee en de Kaspische Zee omvat de landen van Turkije, Georgië, Armenië, Azerbeidzjan en evenals de zuidelijke provincies van Rusland. De verhalen vertellen over hoe herders in Turkije per ongeluk ​​kefir korrels ontdekten in hun lederen tassen waar zij hun melk in bewaarde. De lokale mensen begonnen daarna opzettelijk melkkefirdrank te maken.

Melkkefirkorrels zetten gewone melk om in een gezonde levensdrank. De korrels zijn zo bijzonder dat de vroege gebruikers hen bewaakte als hun erfgoed. Maar het waren de Russen die als eerste uitgevoerd medische studies deden en zij verklaarde dat melkkefir effectief is bij de behandeling van tuberculose.

melkkefirkorrels
Melkkefirkorrels - kefirbloempjes

Op één of andere manier, na duizenden jaren, beland de kefir in onze eigen keuken. Regelmatig drinken wij in ons gezin melkkefir en experimenteren we met waterkefir van tijd tot tijd. Wij genieten van de voordelen. Door het regelmatig drinken van kefir (niet alleen wanneer ik zin heb of als ik ziek ben) voel ik me beschermd tegen een tal van de spijsverteringsziekten.

Zowel melkkefir als waterkefir zijn bekend in de behandeling van tuberculose, zweren, diarree, colitis, reflux, urineweginfectie, prostaatkanker, darmkanker, en HIV / AIDS. Ze helpen ook bij het onder controle houden van hypertensie, bloedsuikerspiegel en diabetes. Kefirdrinkers ervaren ook een kalmerende sensatie en dus kefir is over de hele wereld bekend als een remedie tegen depressie, angst en ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder).

Beide melkkefirkorrels en waterkefirkorrels zijn rijk aan probiotica, hoewel ze verschillende bacteriestammen hebben. Zijn er veel meer probiotica in kefir dan in yoghurt of andere gezondheidsdrankjes. Yoghurt (beschouwd als een zeer nuttig gezondheidsdrank door velen) bevat slechts twee soorten van bacteriële stammen met miljarden nuttige micro-organismen, kefir, aan de andere kant, heeft 10 stammen met biljoenen behulpzaam bacteriën. Kefir is duidelijk 10 keer voordeliger dan melk of yoghurt. De mensen in de Kaukasus wisten dit, nu weten we dit op basis van medische studies en gedocumenteerde gevallen.

Er is een maar een klein duidelijk verschil tussen de twee drankjes. Melkkefir heeft meer voeding, wat natuurlijk komt van de melk.

Melk is de levensbron van alle zoogdieren. We kunnen niet over baby's denken zonder te denken aan melk. Als pasgeborene en zuigeling begonnen we onze reis op deze planeet door het drinken van levengevende melk van onze moeder. Wat is er eigenlijk zo speciaal aan melk ?

Melk is rijk aan calcium, magnesium, fosfor en eiwitten, die voedingstoffen zijn essentieel voor de groei en ontwikkeling van onze botten, tanden en vooral onze gezondheid.
Het heeft ook koolhydraten, eiwitten, zink, vitamine A en vitamine B. U verkrijgt al deze voedingstoffen en nog meer wanneer je melkkefir drinkt.

Als je het mij vraagt, ik heb liever biologisch voedsel dan bewerkte voedingsmiddelen. Ik koop rauwe koemelk rechtstreeks bij de boer en deze melk gebruiken we dan om kefir mee te maken. Rauwe melk smaakt beter. Sommigen gebruiken rauwe schapen-of geitenmelk. Als deze niet beschikbaar zijn, kan u ook de gewone melk uit de supermarkt gebruiken.

Waterkefir heeft zijn eigen set van voordelen. Eén voordeel stelt u in staat om weg te blijven van zuivel als je op een vegetarisch dieet bent. Waterkefir wordt ook wel tibicos genoemd.

waterkefirkorrels
Waterkefirkorrels - Japanse waterkristallen

Een zuivelvrij dieet is ook goed voor lactose-intolerantie. Toch is melkkefir ook goed voor lactose-intolerantie aangezien de bacteriën de lactose opeten voordat het de menselijke consument kan schaden. Er is één melkdrank die vriendelijk is voor mensen met lactose-intolerantie, het is melkkefir.

Ten tweede, met waterkefir kunt u ook wegblijven van het vetgehalte in melk. Hoewel magere melk over weinig vet beschikt, waterkefir heeft nul procent vetgehalte.

Ten derde is waterkefir flexibeler. U kunt meer experimenteren met waterkefirkorrels omdat ze werken met verschillende soorten van vloeistof zolang ze maar een suikergehalte hebben. U kunt elke vrucht of groente toevoegen aan uw waterkefirdrank en met meer spannende smaken werken. Het resultaat is een bruisende, frisdrank-achtige drank, die uw gezonde frisdrank alternatief zou kunnen zijn.