Waarom melkkefir drinken ?

Kefir is een goede bron van probiotica 

Melkkefir is een gefermenteerd melkproduct dat eeuwen geleden is ontstaan ​​in de bergen van de Kaukasus. Melkkefir kan worden gemaakt van de melk van dierlijke oorsprong (koe, geiten of schapenmelk). Het is enigszins zuur en koolzuurhoudende vanwege de fermentatie werking van de symbiotische kolonie van bacteriën en gisten die samen de "kefirbloempjes" vormen.

De verschillende soorten van nuttige probiotica in kefir maken het een van de meest krachtige probiotische drank beschikbaar. Naast de zeer nuttige bacteriën en gisten, is kefir een rijke bron van verschillende vitaminen, mineralen en essentiële aminozuren, die de algemene gezondheid bevorderen. Kefir bevat hoge niveaus van thiamine, B12, calcium, foliumzuur en vitamine K2. Het is een goede bron van biotine, een vitamine B. De volwaardige eiwitten in kefir zijn reeds gedeeltelijk verteerd en zijn daardoor gemakkelijker te verteren door het lichaam. Zoals vele andere zuivelproducten heeft kefir een grote bron van mineralen zoals calcium, magnesium en fosfor.

Kefir heeft positieve effecten op de darmen en de algemene gezondheid. De levende yoghurtbloempjes kan men onbeperkt gebruiken om kefir te maken, daarentegen is de kefirpoeder slechts enkele malen te gebruiken.


Kefir instructie video