Beste yoghurt starterculturen - 2021

Beste Yoghurt Starters 2021

Het is geweldig om zelfgemaakte yoghurt te maken met een yoghurt startercultuur. Of je nu geniet van het proces of gewoon voor gezonde en voedzame voeding, thuis yoghurt maken geeft je de mogelijkheid om ingrediënten te gebruiken die jij zelf bepaald. Zelfgemaakte yoghurt helpt je weg te blijven van alle conserveermiddelen, stabilisatoren, kleuren, vulstoffen en zoetstoffen die de meeste commerciële merken gebruiken.

Maar je hebt de beste yoghurt startercultuur nodig als het belangrijkste ingrediënt voor een goede en  gezonde yoghurt. Er zijn merken op de markt die niet aan alle kwaliteitseisen voldoen echter. In dit artikel heb ik de beste yoghurtculturen gerangschikt op basis van echte gebruikersrecensies en enkele van de veelgestelde vragen over zelfgemaakte yoghurt beantwoord.

Beste yoghurt starterculturen 2021

1. Yoghurt Starter Natali

Yoghurt startersachets zoals deze van het merk Natali zijn uitstekend geschikt voor het maken van kleine batches yoghurt.

Natali Dessertbereidingen Bereiding voor Yoghurt Bio 2x6g

Voordelen van deze yoghurt starter :

  1. Werkt prima met alle yoghurtmakers
  2. Bevat levende actieve bacteriën
  3. Eén zakje is goed voor één liter
  4. Pure bacteriële mix
  5. Vrij van GMO, gluten en additieven.

De levende yoghurtculturen zijn verkrijgbaar in een set van 2 zakjes. Op ieder zakje staat een duidelijke instructie voor het maken van deze yoghurt. De verkregen yoghurt is van een hoge kwaliteit en ongelooflijk actief. Heerlijke, gezonde yoghurt.

Bovendien maak je met één zakje één liter yoghurt, waardoor het geschikt is voor kleine gezinnen die graag regelmatig zelfgemaakte yoghurt maken.

2. Yoghurt Starter Kefirshop

Yoghurt startercultuur te koop per zakje of in een setje van 10 zakjes, het voordeel van de 10 zakjes is dat je ze gratis kan laten verzenden. Als je op zoek bent de beste yoghurtculturen voor kleine batches yoghurt, dan zijn deze zakjes yoghurt ferment zeer handig.


yoghurt starter bestellen

Het gemak van het gebruik van één zakje per keer, maakt deze yoghurt startercultuur de beste keuze.

Met één zakje starter kan je een liter yoghurt maken, je hoeft de hoeveelheid niet af te meten en dat scheelt tijd. De startercultuur bevat levende bacteriën zoals Lactobacillus bulgaricus die essentieel is voor het maken van yoghurt.

Voordelen van deze yoghurt starter :

  1. Set van 10 zakjes yoghurt ferment
  2. 1 zakje is goed voor 1 liter yoghurt
  3. Heeft levende bacteriën
  4. Yoghurt starter van een hoge kwaliteit
  5. Ideaal te gebruiken bij alle yoghurtmakers
  6. Gratis verzending
  7. Je kan deze yoghurt perfect verder enten 

De startercultuur maakt een zachte en romige yoghurt. Je kan deze yoghurt starter ook gebruiken met alle yoghurtmakers en u kunt elke keer de beste kwaliteit verwachten.

Kan je zelf Griekse yoghurt maken?

De reden dat Griekse yoghurt zo rijk en dik is, is omdat een deel van de wei (gele vloeistof) eruit is gezeefd. Om je eigen Griekse yoghurt te maken, schep je de zelfgemaakte yoghurt in een kaasdoek , leg het geheel in een grote bolzeef die boven een kom plaatst. Laat het een paar uren of een dag in de koelkast uitlekken, afhankelijk van de gewenste consistentie. Hoe langer het spant, hoe dikker het wordt.

Bewaar de wei van de Griekse yoghurt. Het zit boordevol eiwitten en kan voor allerlei dingen worden gebruikt, van sladressing tot in smoothies.

Is zelfgemaakte yoghurt goedkoper dan in de winkel?

Zelf yoghurt maken is veel goedkoper dan yoghurt kopen in de winkel. Afhankelijk van de melk die je koopt en het soort yoghurt dat je lekker vindt, kost zelfgemaakte yoghurt tot 80 procent minder.