Waterkefir Tips

Tips - Alles over Waterkefir

Waterkefir wordt al honderden jaren gebruikt door verschillende culturen om te helpen bij de spijsvertering, huidproblemen en diverse andere gezondheidsproblemen.

Waterkefir tips :

  • Veel mensen adviseren om te beginnen met het drinken van waterkefir in kleine doses om je lichaam te laten passen aan de nieuwe bacteriën. Ik heb gelezen dat 1 eetlepel van kefir gelijk aan is 1 fles van probiotica.
  • Gebruik nooit metalen voorwerpen of zeven bij bereiden van de kefir. Sommige mensen zeggen dat het OKÉ is om RVS (roestvrij staal) te gebruiken, maar ik gebruik liever plastic of hout.
  • Let goed op dat er geen zeepresten op de gebruiksvoorwerpen of containers zitten, de antibacteriële werking van zepen kunnen de kefirkorrels doden. Dus, zorg ervoor dat alles goed is afgespoeld.
  • Ik heb altijd een backup van de kefirkorrels in de koelkast, in geval dat er iets fout loopt kan ik steeds terug vallen op de backup.
  • Als er toch ergens iets is fout gelopen in het kweekproces, probeer dan stapsgewijs terug te gaan om te proberen te achterhalen waar het fout liep in het proces. Let goed op met het wijzigen van de ingrediënten, andere ingrediënten kunnen een invloed hebben op de werking van de kefirkorrels. Het kan soms een tijdje duren vooraleer de kefirkorrels zich hebben aangepast aan hun nieuw voedsel.
  • Vergeet niet om de kefirkorrels te voeden die uw koelkast bewaard, breng hen regelmatig uit hun slaapfase (uit koelkast) en gebruik de kefirkorrels weer voor een tijdje om hen in leven te houden.
  • Let op als je waterkefir laat fermenteren onder gesloten deksel, laat voldoende lege ruimte over, anders kan de glazen fles exploderen (of gebruik plastieken flessen).
  • Het type water dat u gebruikt is zeer belangrijk bij het maken van waterkefir! De kefirkorrels kunnen afsterven als ze voortdurend worden blootgesteld aan chloor en fluor (voornamelijk aanwezig in kraantjes of tapwater, tevens afhankelijk van de regio waar je woont, kijk op de website van uw waterleverancier om te weten of er veel chloor aanwezig is) . Het best gebruik je bronwater, bronwater bevat veel mineralen. Mineralen zijn belangrijk om de kefirkorrels in goede conditie te houden. Ik gebruik tevens sedert een lange tijd biologische Blackstrap Melasse. Blackstrap wordt verkregen tijdens het proces van rietsuiker productie, waarin alle nuttige voedingsstoffen van de rietsuiker geconcentreerd worden in de melasse.
  • Ja kan verschillende soorten suiker gebruiken voor het maken van waterkefir. De kleur van de kefirkorrels kan veranderen als u bruine suiker of andere donkerder gekleurde suiker gebruikt. Ik geef de voorkeur aan ruwe rietsuiker, zodat ze extra mineralen binnen krijgen:

Waterkefir kopen in België of Nederland


Waterkefirkorrels
Waterkefirkorrels