Is Kefir te vergelijken met yoghurt?

Kefir en Yoghurt

De in de handel verkrijgbare yoghurt is veel minder effectief dan zelfgemaakte kefir. Commercieel gemaakte Yoghurt bevat minder probiotica. Kefir bevat verschillende belangrijke stammen van nuttige bacteriën die vaak niet gevonden worden in yoghurt. Kefir bevat ook heilzame gisten dewelke je darmen versterken tegen intestinale parasieten. Kefir's actieve gist en bacteriën zorgen voor meer voedingswaarde dan yoghurt en beter verteerbaar dan yoghurt. Omdat de wrongel grootte van kefir kleiner is dan yoghurt, is het ook makkelijker te verteren, Kefir is de ultieme gezondheidsdrank voor gezonde mannen en vrouwen, zwangere en zogende vrouwen, kinderen, ouderen en mensen met een verminderde immuniteit.

Melk kefir korrels
Melkkefirkorrels

Wat is de oorsprong van de term "Melkkefir"?


De zure en verfrissende smaak doet denken aan het drinken van yoghurt, maar in plaats van de vriendelijke "probiotische" bacteriën van yoghurt, bevat kefir heilzame gisten. Bij regelmatige consumptie bieden de natuurlijk voorkomende bacteriën en gisten van kefir superieure gezondheidsvoordelen. Het zit boordevol essentiële voedingsstoffen, waaronder vitamines en mineralen, evenals complete eiwitten die licht verteerbaar zijn.

Lactase, een enzym dat het grootste deel van de lactose afbreekt die overblijft na het kefir-kweekproces, wordt geleverd door de overvloed aan nuttige gisten en bacteriën van kefir.

Wat is het proces om melkkefir te maken?

Kefir kan worden gemaakt van een verscheidenheid aan melksoorten, waaronder koeien, geiten of schapen, maar ook van kokosnoot, rijst of soja. Ondanks zijn slijmvormende eigenschappen heeft slijm een ​​"schone" kwaliteit die ideale omstandigheden creëert voor de kolonisatie van vriendelijke bacteriën in het spijsverteringskanaal.

Gelatineachtige witte of gele "kefirkorrels" worden gebruikt in kefir. Behalve kefir produceert geen enkele andere melkcultuur korrels op deze manier. Het bacterie en gisten zijn omhuld met caseïne (melkeiwit) en complexe suikers. De vriendelijke bacteriën in het kefirplantje fermenteren de melk, wat resulteert in het gekweekte zuivelproduct. Voor het drinken van de kefir, zeef de korrels met een bolzeef en voeg ze opnieuw toe aan een verse partij melk.

Waterkefir versus melkkefir: wat is beter?

Kefirkorrels komen voor in twee varianten: melk en water. Voordat ik waterkefir begon te maken, gebruikte ik rauwe koemelk om melkkefir te maken. Ondanks hun vergelijkbare functie onderscheiden melkkorrels zich van waterkorrels. Ze hebben een kwarkachtige uitstraling en een gladde textuur. Ze zien er doorschijnend en bloemkoolachtig uit. De lactose in melk is een primaire voedselbron voor melkkefirkorrels, terwijl suiker de primaire voedselbron is voor waterkorrels.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Kefir?


Kefir is een goede bron van probiotica, calcium, eiwitten en B-vitamines, waardoor het een voedzaam voedingsmiddel is. Natuurlijk voorkomende levende organismen in het menselijk lichaam, probiotica helpen bij het voorkomen van bacteriële overgroei, wat schadelijk is voor het maag-darmkanaal. In vergelijking met yoghurt heeft kefir drie keer zoveel probiotica als yoghurt.

Elke kopje kefir bevat 20% van de aanbevolen dagelijkse calciuminname. Calcium is een belangrijk mineraal voor de opbouw en het behoud van gezonde botten en tanden. Er zijn minder dan 100 calorieën in een portie kefir. Bovendien helpen de B-vitamines in kefir om het bloed en het zenuwstelsel te versterken, waardoor het lichaam beter met stress om kan gaan.

Kefirplantje kopen

Levende biologische melkkefirkorrels met gratis verzending

10g Melkkefirkorrels - Kefirplantje kopen


Gratis verzending in België en Nederland. Kefirkorrels zijn een levende biologische cultuur die bestaat uit eiwitten, suikers en vetten en die levende kolonies van verschillende gisten en bacteriën bevatten die in een symbiotische relatie bestaan. Deze micro-organismen fermenteren de lactose in de melk in de loop van ongeveer een dag, en het resultaat is een zure, bruisende drank die gunstig is voor de probiotische eigenschappen en darmgezondheid.

Als je eenmaal levende kefirkorrels koopt in plaats van kefirferment, als u de levende kefirculturen voedt, hoeft u nooit meer verse kefirkorrels te kopen. Terwijl de kefirkorrels de melk fermenteert, groeien de kefirkorrels. Echte kefir uit een levende cultuur is een  lend plantje dat zichzelf eindeloos voortplantend in tegenstelling tot de commerciële kefir in poedervorm. Zelfgemaakte kefir is goedkoop en u weet precies welke ingrediënten u in uw dieet stopt in vergelijking met dure commerciële kefirdrankjes die in uw supermarkt worden verkocht.

De kefirdrank wordt bereid door de kefirkorrels toe te voegen aan verse melk van koeien, geiten of schapen. Het toevoegen van de kefirkorrels aan verse melk levert in ongeveer 24 uur een heerlijke probiotische drank op.
 
Wanneer na de aankoop, de kefirkorrels arriveren, moet u er goed voor zorgen om ze in leven en gezond te houden. Bewaar ze in een glazen pot op kamertemperatuur, met verse biologische melk en laat ongeveer een dag fermenteren. 1 theelepel kefirkorrels op 1-2 kopjes melk zal je kefir binnen 24 uur fermenteren. Zeef de kefirmelk, voeg opnieuw verse melk toe en herhaal de cyclus. Ze kunnen ook maximaal 2 weken in de koelkast worden bewaard.

Alleen verse biologische koemelk wordt gebruikt om onze melkkefirkorrels te verbouwen, wat resulteert in de beste kwaliteit melkkefirkorrels die er zijn.