7 Redenen om zelf kefir te maken

Waarom zelf kefir maken ?

1. Om geld te besparen :
In de Delhaize of andere supermarkten kan je kant en klare kefirdrank kopen. Maar deze kefirdrank kost algauw €4 per halve liter. Als je voor 1 week elke dag kefirdrank koopt, ben je al gauw €28 kwijt. Terwijl als je de kefirdrank zelf maakt, enkel de kost draagt van de melk. Kostprijs melk €0,65 per liter ofwel €2,28 per week aan melk. De terugverdientijd is dus minder dan een week.

2. Je zal minder afval maken :
Ik haat het om plastiek te kopen. Het is steeds vervuilend voor het milieu, zelfs wanneer het gerecycleerd wordt, het duurt een eeuwigheid om af te breken als het gewoon stort wordt (wanneer niet gerecycleerd). Ik ben altijd op zoek naar manieren om mijn plastic verbruik te verminderen. Door het maken van zelfgemaakte kefir kan ik er zelf aan werken om de afvalberg te verminderen !

3. Elimineer de gifstoffen die in plastiek zitten :
Door het kweken van zelfgemaakte melkkefir in glazen potten kun je voorkomen ongewenst blootgesteld te worden aan BPA en andere giftige stoffen!

4. Koop het één keer en maak kefir voor het leven :
Bij de aankoop van kefirkorrels, kunt u zelf onbeperkt kefir maken. Kefir is de ultieme herbruikbare cultuur. Voor meer informatie over het proces van het maken van kefir, zie de bereidingsinstructie op onze blog!

5. Iedere dag of wanneer u dat wenst, verse kefirdrank :
Wanneer je je eigen kefirkorrels hebt kun je zoveel kefirdrank maken als je denkt nodig te hebben.

6. Lactose intolerantie ? Geen probleem :
Een belangrijke eigenschap van zelfgemaakte melkkefir is, dat je zelf kan beslissen welke melk je gebruikt om de kefir te maken. Melkkefirkorrels zijn heel veelzijdig en kunnen gebruikt worden in koemelk (rauwe of gepasteuriseerde), geitenmelk, sojamelk of kokosmelk, dit biedt mogelijkheden aan mensen met een lactose-gevoeligheid.

7. Zelfgemaakte kefir is verser :
Maak je eigen zelfgemaakte kefir en je zult het meest verse product krijgen. Dit betekent tevens dat het zal rijker zijn aan probiotica dan deze die in de winkel verkocht wordt.


Wist je dat je ook kefirdrank kan maken op basis van sojamelk